Uslovi korištenja

Ovom web stranicom upravlja tim „Apoteke MoPharm“. Na cijeloj web stranici izrazi „mi“ , „naši“ odnose se na „Apoteke MoPharm“. Apoteke MoPharm nude sve informacije, alate i usluge dostupne na ovoj web stranici vama, korisniku, pod uslovom da prihvatate sve ovdje navedene uslove, pravila i obavijesti.

• Prema Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima Bosne i Hercegovine (Službene novine 58/08) i prema Zakonu o apotekarskoj djelatnosti (Službene novine 119/08) lijekovi i medicinska sredstva ne smiju se prodavati putem interneta.

• Za sve informacije vezane za dostupnost, cijene lijekova i medicinskih sredstava, način upotrebe, možete da nas kontaktirate na e-mail : info@mopharm.ba, broj telefona + 387 36 580 535.

Pažljivo pročitajte ove Uslove korištenja prije nego što pristupite ili koristite našu web stranicu. Pristupom ili korištenjem bilo kojeg dijela web stranice, pristajete biti obvezani ovim Uslovima korištenja. Ako se ne slažete sa svim uslovima ovog sporazuma, možda nećete moći pristupiti dijelovima ili cijeloj web stranici ili koristiti bilo koje usluge. Ako se ovi Uslovi korištenja smatraju ponudom, prihvaćanje je izričito ograničeno na ove Uslove korištenja.
Sve nove funkcije ili alati koji su dodani u trenutnu web stranicu također će biti podložni Uslovima korištenja usluge. Na ovoj stranici možete u bilo kojem trenutku pregledati najnoviju verziju Uslova korištenja usluge. Zadržavamo pravo ažuriranja, izmjene ili zamjene bilo kojeg dijela ovih Uslova korištenja usluge objavljivanjem ažuriranja i / ili izmjena na našoj web stranici. Vaša je odgovornost periodično provjeravati promjene na ovoj stranici. Vaša stalna upotreba ili pristup web stranici nakon objavljivanja bilo kakvih promjena predstavlja prihvaćanje tih promjena.

Prihvatajući ove Uslove korištenja usluge, izjavljujete da ste punoljetna osoba. Ne dozvolite bilo kojem maloljetnom članu porodice da koristi ovu stranicu.
Ne možete koristiti naše proizvode u bilo kakve ilegalne ili neovlaštene svrhe, niti možete, prilikom upotrebe Usluge, kršiti bilo koje zakone (uključujući, ali ne ograničavajući se na zakone o autorskim pravima).

Kršenje bilo kojeg od Uslova rezultirat će momentalnim ukidanjem Vaših Usluga. Web stranica mopharm.ba nije zamjena za ljekarski pregled niti konsultacije. Informacije na stranici mopharm.ba ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko posumnjate na određene simptome obratite se našem farmaceutu ili vašem ljekaru. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog preparata posavjetujte se sa farmaceutom ili ljekarom.

Ukoliko ste trudni, dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje posavjetujte se sa farmaceutom ili ljekarom.
Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice www.mopharm.ba vode na drugu stranicu, ta stranica nije u vlasništvu Apoteka MoPharm, mopharm.ba i Apoteke MoPharm nisu odgovorne za sadržaj na tim stranicama niti se na njih odnose ovi Uslovi korištenja.

Dokumenti objavljeni na ovoj web stranici smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za vlastitu upotrebu uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Stoga se ona ne smije dalje kopirati, reproducirati ili na neki način distribuirati bez izričitog pristanka Apoteka MoPharm.

Apoteke MoPharm uložit će razuman napor kako bi se na navedenoj web stranici našli tačni i aktuelni podaci, ali ne može biti odgovorna za njihovu tačnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju na www.mopharm.ba stranicu koriste njezin sadržaj na vlastitu odgovornost. Apoteke MoPharm neće biti odgovorne ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.mopharm.ba ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju. Vizualni prikazi proizvoda su preuzeti od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identični.

Ova web stranica sadrži informacije treće strane i veze do drugih Internet stranica nad kojima Apoteke MoPharm nemaju kontrolu. Kad god je to moguće, takve se informacije u skladu s time i označavaju. Apoteke MoPharm nisu odgovorne niti za tačnost niti za bilo koji drugi aspekt takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve informacije. Apoteke MoPharm zadržavaju pravo na izmjene sadržaja i cijena proizvoda ove web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga bez prehodne najave, i neće biti odgovorne ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Ne garantujemo da će vaša upotreba naše Usluge biti bez prekida, pravovremena, sigurna ili bez grešaka.

Ne garantujemo da će rezultati koji se mogu dobiti korištenjem Usluge biti tačni ili pouzdani.
Nećemo biti odgovorni ni vama ni bilo kojoj trećoj strani za bilo kakve izmjene, promjene cijena, obustavu ili prekid Usluge.
Slažete se da možemo povremeno ukloniti uslugu na neodređeno vrijeme ili otkazati uslugu u bilo koje vrijeme, bez da vas obavijestimo.

Izričito se slažete da je vaša upotreba ili nemogućnost korištenja usluge na vaš rizik. Usluga i svi proizvodi i usluge koji vam se isporučuju putem Usluge (osim kako je to izričito navedeno) pružaju se “onakvi kakvi jesu” i “kako su dostupni” za vašu upotrebu, bez ikakve garancije ili uslova bilo koje vrste, bilo izričite ili podrazumijevano, uključujući sve podrazumijevane garancije na prodajni kvalitet, podobnost za određenu svrhu, trajnost, titulu i ne kršenje zakona.

Ne garantujemo da će kvaliteta bilo kojeg proizvoda, usluga, informacija ili drugog materijala koji ste kupili ili nabavili ispuniti vaša očekivanja ili da će bilo kakve pogreške u Usluzi biti ispravljene.
Slažete se da ćete pružiti trenutne, potpune i tačne informacije o kupovini za sve kupovine obavljene u našoj trgovini. Slažete se da ćete odmah ažurirati vaše podatke, uključujući vašu adresu e-pošte , kako bismo vas mogli kontaktirati prema potrebi.

Ako na naš zahtjev pošaljete određene konkretne prijave ili bez zahtjeva od nas, pošaljete kreativne ideje, prijedloge, ili druge materijale, bilo da su online, e-poštom, poštanskom poštom ili na neki drugi način (kolektivno, ‘komentari’), slažete se da u bilo kojem trenutku, bez ograničenja, možemo uređivati, kopirati, objavljivati, distribuirati, prevoditi i na bilo koji način koristiti bilo koji komentar koji nam pošaljete. Nismo i nemamo nikakvu obavezu (1) čuvati komentare u povjerenju; (2) izvršiti plaćanje naknade za bilo koji komentar; ili (3) odgovoriti na bilo kakve komentare. Mi možemo, ali nemamo obavezu, nadzirati, uređivati ili uklanjati sadržaje za koje sami utvrdimo da su nezakoniti, uvredljivi, prijeteći, klevetnički, pornografski ili na drugi način krše intelektualno vlasništvo bilo koje strane ili ove Uslove korištenja .
Slažete se da vaši komentari neće kršiti bilo koje pravo bilo koje treće strane, uključujući autorska prava, zaštitni znak, privatnost, ličnost ili drugo lično ili vlasničko pravo. Nadalje se slažete da vaši komentari neće sadržavati klevetničke ili na drugi način nezakonite, nasilne, niti sadržavati bilo kakav kompjuterski virus ili drugi zlonamjerni softver koji bi na bilo koji način mogao utjecati na rad Usluge ili bilo koje povezane web stranice. Ne smijete koristiti lažnu adresu e-pošte, pretvarati se da ste netko drugi ili na drugi način zavesti nas ili treće strane u vezi s porijeklom bilo kakvih komentara. Vi ste jedini odgovorni za sve komentare koje date i njihovu tačnost. Ne preuzimamo odgovornost za komentare koje ste postavili vi ili bilo koja treća strana.

Prema važećem zakonu o apotekarskoj djelatnosti, u Bosni i Heregovini lijekovi ne podliježu prodaji putem interenta.

Sve cijene su izražene u BAM (konvertibilnim markama), a PDV je uključen u cijenu.

Kako bismo stigli do kraja radnog dana obraditi sve narudžbe, dnevna sniženja gasimo u 22h.